kaos moderatör
Mesaj Sayısı : 400 Yaş : 37 Nerden : derinlerden Lakap : bastet Ruh hali : takımı : Hayvanı : Kayıt tarihi : 25/07/08
| Konu: Forrest Gump Paz Ağus. 03, 2008 9:14 pm | |
| "Dünyaya Forrest Gump'ın gözleriyle baktıktan sonra bir daha hiç bir şey aynı olmayacak"
Forrest Gump, zeka seviyesi 75 olan bir erkeğin hayatını ele alıyor. Zeka seviyesi nedeni ile devlet okullarına girmekte bile zorlanan Forrest Gump zamanla akla mantığa uymayan başarılara imza atıyor. Her ne kadar zeka seviyesi düşük olsa da fiziksel olarak son derece sağlam olan Forrest Gump, zamanla gelişen olaylar zincirinde bizi hayal edemeyeceğimiz bir dünyaya götürüyor.Zemeckis hikayeyi yakın Amerikan tarihindeki birçok olay ve fenomenle(Elvis Presley'den Watergate Skandalına kadar)ustalıkla ilişkilendiriyor. Forrest Gump, ABD'de 329,694,499 $, uluslararası olarak 347,692,187 $ hasılat ile toplam kazancı 677,386,686 $'a ulaşan bir filmdir. Film ABD'de gösterime girdiği ilk hafta 24,450,602 $ gelir elde etmiştir. 6 adet Oscar ödülü almıştır. Yönetmen: Robert Zemeckis Senaryo yazarı: Winston Groom, Eric Roth Oyuncular: Tom Hanks, Robin Wright Penn, Gary Sinise, Mykelti Williamson, Sally Field Film müzikleri Alan Silvestri Yapım yılı, ülkesi 1994, ABD Süre 151 dakika sinema bölümü bu film olmadan olmaz kesinlikle....
En son kaos tarafından Paz Ağus. 03, 2008 9:39 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
kaos moderatör
Mesaj Sayısı : 400 Yaş : 37 Nerden : derinlerden Lakap : bastet Ruh hali : takımı : Hayvanı : Kayıt tarihi : 25/07/08
| Konu: Geri: Forrest Gump Paz Ağus. 03, 2008 9:35 pm | |
| herkesin mutlaka izlemesi gereken muhteşem bir film her izleyişimde sanki ilk kez izliyormuşum gibi keyif alıyorum özellikle unutamadığım hatırladıkça gülümseten sahneleri var ki gerçekten harika forest in savaş sırasında yağan yağmuru anlatması beni hep güldürür - Spoiler:
"orada yağmurun her çeşidini gördük. yukardan yağan yağmur, yandan yağan yağmur, hatta yerden yağan yağmur" gibi birşey işte süper
bu film her karesiyle unutulmaz bi klasiktir benim için..... | |
|