dark.darkbb.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

dark.darkbb.com

AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Biyoloji öğretmenleri şaşırttı

2 posters
YazarMesaj
NoohpyT
Admin
Admin
NoohpyT

Erkek
Ruh hali : Biyoloji öğretmenleri şaşırttı Aptal10
takımı : Biyoloji öğretmenleri şaşırttı 1447
Hayvanı : Biyoloji öğretmenleri şaşırttı Ejderha890bf

Biyoloji öğretmenleri şaşırttı Empty
MesajKonu: Biyoloji öğretmenleri şaşırttı   Biyoloji öğretmenleri şaşırttı Icon_minitimeCuma Ağus. 01, 2008 2:50 am

Biyoloji öğretmenleri arasında yapılan bir anket şaşırttı. Bakın sonuç ne diyor?
Muğla Eğitim Fakültesi'nin yaptırdığı bir araştarmaya göre, biyoloji öğretmenleri evrim teorisine mesafeli duruyor. Geleceğin biyoloji öğretmenlerinin yüzde 43'ü evrimin bilimsel geçerliliği olan bir teori olduğunu düşünürken, öğretmen adaylarının yüzde 30'unun bu konuda kararsız. Evrim teorisine katılmadığını beyan eden öğretmenlerin oranı ise yüzde 16.

98 ÖĞRENCİYE SORULDU

Muğla Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Oğuz Özdemir, biyoloji öğretmen adaylarının evrim teorisini benimseme ve anlama güçlüklerine ilişkin araştırma yaptı. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği Anabilim Dalı'nda eğitim gören 98 öğrenci üzerinde yapılan anketten, öğretmen adaylarının evrim teorisini ne tam olarak benimsedikleri, ne de yeterli düzeyde kavradıkları sonucu çıktı. Özdemir'in çalışmasına göre, evrim teorisini benimseyen öğrenciler evrim teorisinin mantığını daha iyi anlarken, evrim teorisini kavrayan öğrencilerin bu teoriyi daha rahatlıkla benimsedikleri görülüyor.
https://dark.forumdizini.com
KaRaNLıK
moderatör
moderatör
KaRaNLıK

Kadın
Lakap : küçük cadı
Ruh hali : Biyoloji öğretmenleri şaşırttı Hasta10
takımı : Biyoloji öğretmenleri şaşırttı 1447
Hayvanı : Biyoloji öğretmenleri şaşırttı Karakedi3e6f9

Biyoloji öğretmenleri şaşırttı Empty
MesajKonu: Geri: Biyoloji öğretmenleri şaşırttı   Biyoloji öğretmenleri şaşırttı Icon_minitimeC.tesi Ağus. 02, 2008 10:50 pm

Özdemir'in çalışmasına göre, evrim teorisini benimseyen öğrenciler evrim teorisinin mantığını daha iyi anlarken, evrim teorisini kavrayan öğrencilerin bu teoriyi daha rahatlıkla benimsedikleri görülüyor.
ne kadar çelişkili bir cümle Very Happy

Biyoloji öğretmenleri şaşırttı
1 sayfadaki 1 sayfası