Harry Potter ve Melez Prens setine yapılmış gezilere katılmış bir kişi daha set raporu yayınladı. Şanslı hayran sette Dan Radcliffe, Tom Felton, Matthew Lewis, Freddie Stroma (Cormac McClaggen), Rupert Grint, James ve Oliver Phelps, ve Evanna Lynch ile tanışma şansı yakalamış.
Gerçekten ayrıntılı olan bu rapordan alıntılar haberin devamında
Sette mini otobüslerle gezerken biri kullanılır durumda olan iki tane Hızır Otobüs gördük. Burada ayrıca Riddle mezarlığında kullanılanlar ve Hogwarts ekspresi sahnelerinde kullanılan raylar vardı. Ayrıca büyük bir yeşil alan ve yakınlarında kantin gördük. Buranın oyuncuların ve çekim ekibinin boş zamanlarında futbol ve golf oynadıkları alan olduğunu öğrendik.
Hogwarts kapılarını gördük, üst kısımları kesilmiş ve iki tarafında dijital efektlerin uygulanması için mavi ekranların olduğu ağaçların arasındaydılar. Kapıların üzerinde olan çivi gibi çıkıntıların hepsi güvenlik ve sağlık nedenlerinden ötürü plastikti. Kapının kolonlarına kazınmış hayvan mitolojik hayvan figürleri vardı. Görevliler bize özel efektlerin bu mavi ekranlara eklenilerek Yasak Ormanın oluşturulacağını söyledi.
Hagrid’in kulübesini hızlıca ziyaret ettik, yanmıştı.Burada pekçok kamerayla yanarken filme çektiler ve dış setlerin hepsi çekimlerde ışığı yansıttıklarından kaplandı. Kovuk’un içini ve dışını gördüm. Dış kısmı Ölüm Yiyenlerin saldırısı sonucu yanmıştı. İç kısmı ise inanılmazdı, her türlü detaya önem vermişlerdi. Merdivenlerden tırmanıp Ron’un odasına gitmeye çalıştım ama odalar o sette değildi. Sadece koridor vardı. Alt katta ise birinde tüm aile bireylerinin adının yazdığı iki saat vardı. Kitaplıkta Ron’dan gelmiş olan posta kartları, kahve masasında büyücü gazeteleri ve çocukların çizdiği sihirli yaratıkların çerçeveli halleri de duvarda asılıydı.Görevli kişi ayrıca buranın bu ayrıntılı eklerinden dolayı yapılması en güç set olduğunu ekledi
Büyük Salon’a gittik, kocamandı. Tavandan kablolar ilk filmde kullanılan ve havada süzülen mumlar için sarkıyordu(tekrar kullanmak için bunu saklıyorlar).Masalar meşeydi ve 10 kişilik oturma sıraları vardı. Ayrıca her yan duvarın eşiği ve şato için de bir tane çıkış vardı.Masalara sabah gevreği, altın tabaklar ve kadehler yerleştirilmişti. Camlar film çekimleri için kullanılan ve daha z tehlikeli olan “şeker camından” yapılmıştı ve temizlenmesi görünüşe göre 1 hafta alıyordu. Bu filmde onları patlatmayı planlanmış ama sonradan vazgeçmişler. Filmlerde kullanılan tüm yiyecekler, şayet oyuncunun o sahnede yemesi gerekmiyorsa, sahteymiş hatta yağ bile.
Gryffindor ortak salonu oldukça ufak. Önceki filmlerde kullanılan set ile aynı set bu. Girişten geçince, ki zaten resim yok girişte, sağ tarafta asılı Gryffindor pelerinleri, çantaları ve birisine ait bir kravat görünüyor.Resim çerçevelrinin hepsi yeşil ekranla kaplanmış ve tüm eşyalar satın alınmış. Genelde eşyalar kiralanırmış ama seride uzun yıllar kullanılacağı belli olduğundan satın alınmış. Tüm koltuklar oldukça eskiydi. Küçük bir oturma bölgesi ve pencere boşluğu ile Harry’nin Sirius ile konuştuğu bir ateş var. Üst katlara doğru giden merdivenler var, burada erkeklerin yatak odaları var. Merdiveneler sarmal yapıda yukarı doğru ve sola doğru uzanıyor, sağa doğru da birkaç adım var ama bir yere varmıyor bu kısmı.. Merdivenlerin sonunda küçük bir salon var burada trabzanlardan aşağa sarkarak ortak salona bakabiliyorsunuz. Yatak odasındaki tüm yataklar yarısında kesilmiş ve filmler için genişletilmiş bunun nedeni ise oyuncuların onlar için çok büyük olması. Yatakların çevresindeki perdeler yıldız desenli kadife. Yatakların üzerinde ise altın renginde Roma rakamından sayılar var, bu sayılar yan tarafta bulunan komodinlerdekilerle aynı.
Biz Diagon Yoluna da gittik. Ollivander’in yeri harap olmuş, tüm camları parçalanmıştı. Bir Quidditch mağazası gördük, mankenlere kostümleri giydirmişlerdi. Florean Fortescue’nin sahte dordurmaları raflarda ve duvarlarda görülüyordu. Florish ve Blotts da ise yüzlerce kitap raflardaydı. Fakat Weasleylerin şaka dükkanı oyulmuş turuncu kapısıyla oradaydı. En güzel yer orasıydı. Abur cubur kutuları, kusturan pastiller , yerden tavana uzanan şekerler vardı. Ayrıntılar harikaydı; raflar renkli şeylerle kaplanmıştı ve gerçekten nefes kesiciydi. Turumuzun sonunda ise filmden bir sahne izledik. Sahnede Fred ve George Ron’la konuşuyorlardı. Ron bir şeyin fiyatını soruyordu ve onlar da 5 galleon diyorlardı, Ron ise ama ben sizin kardeşinizim diyordu ve Fred ile George ise 10 galleon diyordu. Orada kameranın çekim alanı dışında kapının yanında dikiliyordum. Birkaç saniyelik çekim için 8 tekrar yaptılar bu sahneyi. Ayrıca bana bir günde filmin sadece 2 dakikasını tamamladıklarını söylediler.
Knockturn Yolunu da gördük ama burada lambalar yoktu, burası meşaleyle aydınlatılıyordu. Borgin ve Burke’in yerini gördüm. Altıncı filmdeki o kabin oradaydı, yana yatmıştı koyu bir rengi vardı. Etrafta bir sürü kuru kafa ve ışığın az olmasından dolayı daha da korkunç görünen bir sürü şey vardı. Ayrıca bir de Bellatrix ve Carrow kardeşlerin arandığını gösteren bir poster vardı.
Şanslı hayran ayrıca Draco’nun Sectusempra sahnesinden de bahsetti
Mızmız Myrtle’ın banyosuna giremedik çünkü kilitliydi. Geçen hafta Sectusempra sahnesi çekilmiş.Dediler ki Tom yerde kan ve su içinde saatlerce yatmak zorunda kalmış. Göğsünde içi kan dolu sahte bir kısım varmış ve sahne her tekrar çekildiğinde kıyafetlerini değiştirip saçlarını kurutmak zorunda kalmış. Ayrıca bu sahneden çekilmiş resimleri gösterdiler ve Tom kanlar içerisinde yatarken ölü gibi görünüyordu, gerçekten çok ürkütücüydü.
Filmin su altı sahnelerinin çekildiği tankı gördük. Alt kata indik ve kocaman bir pencereden su tankının içine baktık. Bu Avrupa’nın en büyük su tankıydı ve klor kokusu gözlerimi yaktı. Su banyo sıcaklığındaydı ve içinde iskele kuleleri vardı. Hemen yan tarafta su altı kıyafetleri ve soluma için eşyalar vardı. Mağaradaki kayık sahnesi burada filme çekilmiş.
Kostüm kısmıysa çok ilginçti. Hemen gidip görünmezlik pelerinine baktım. Birkaç tane vardı, içlerinden biri kadifeydi ve dış çekimler içindi bir diğeri de yeşil ekran için özel olarak hazırlanmıştı. Katie Bell’in kırmızı kostümünü, Bellatrix ve Snape’in kostümlerini ve ayrıca genelde herkesin kostümlerini gördüm. Luna’nın dolabı özel olarak hazırlanmıştı. Ayrıca pekçok siyah pelerin ve Quidditch üniforması ve kimin hangi kıyfati giyeceği bedenleriyle birlikte oraya asılmıştı. Oradakilerden üç kıyafet zarar görmüştü. Dublörlerin de kıyafetlerinin normal oyuncularla aynı olduğunu gördük sadece biraz daha büyük ve içlerinde koruyucu yastıklar vardı. Bu arada Neville’i oynayan oyuncunun oldukça zayıf olduğunu ve iri göstermek için ona da bu desteklerden giydirildiğini öğrendik.
Bir dublörün Millenium köprüsünde kullanılacak olan yeşil ekran önündeki sahnelerini çekiyorlardı. Bellatrix’in dublörünü gördüm ama çekim ekibi daha çok bulut bekliyordu ve biz oraya vardığımızda dondurma arası verdiler!!! Siyah saçlarında ve bir tutam da beyaz olan bir kadın gördüm, o kişinin bana Narcissa’nın dublörü olduğu söylendi(bunu doğrulayamadım ama Narcissa’nın sarışın olması gerekmiyor muydu?).
Harika bir gündü ve oyuncuların çoğu film çekimi yerine güneşin tadını çıkarıyorlardı. Luna saçını kıvırtırıyordu ve diğer insanlar ya oturuyor ya da spor yapıyordu. Bize genelde böyle olmadğı ve hatta bazen çok stresli olduğu söylendi