Portekiz Milli Takımı Teknik Direktörü Luiz Felipe Scolari, yarın oynayacakları Türkiye maçının oldukça zor olacağını belirterek, en azından bir beraberlik almaları gerektiğini söyledi.
Maçın oynanacağı Cenevre Stadı'nda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Brezilyalı teknik adam, A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'den de övgüyle söz ederek şunları söyledi; "Başarılı olmak için öncelikle turnuvaya iyi bir başlangıç yapmalıyız ve ilk maçtan iyi bir sonuç almalıyız. Bu turnuvada her şeyi adım adım düşünmeliyiz. Bu yüzden Türkiye karşısında en az bir beraberlik almalıyız. Hatırlarsanız 2004'teki Avrupa Şampiyonası'na yenilgiyle başlamıştık. Fatih Terim çok kaliteli bir teknik adam ve ona hayranım. Ayrıca O'na hayran olan da tek ben değilim. Fatih Terim'le çalışmış her oyuncu da O'na saygı duyuyor. Böyle bir teknik ekibin çalıştırdığı takım gayet iyi oynayacaktır. Bizim Portekiz olarak hedefimiz zafer."
Scolari, Real Madrid'e gideceği yolunda haberler çıkan Ronaldo'dan bu turnuvada bir şüpheniz var mı şeklindeki soruya şöyle cevap verdi;
"Eğer bir şüphem olsaydı kadroya Ronaldo'yu seçmezdim. Ben ona güveniyorum. Hem bir futbolcu hem de insan olarak O'na güveniyorum. Zorlu şartlarla başa çıkacağına inanıyorum. Hatta bu şartlar onu daha da iyi geliştiriyor. Bu transfer haberleri uykusunu kaçırıyor mu kaçırmıyor mu bilmiyorum. Şimdi Manchester United'te oynuyor. Bu turnuva ile ilgisi olmayan spekülasyonların onun performansını olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum. Şu anda hangi takımda oynayacağının sorusu şampiyonadan sonra belli olacaktır."
Portekiz Milli Takımı Teknik Direktörü Luiz Felipe Scolari, şunları söyledi:
- "Türkiye'nin oynadığı maçların dün videolarını seyrediyorduk. 2002 Dünya Kupası'nda Brezilya ile ilk maçta neler olduğunu çok iyi hatırlıyorum. Biz maçın ilk yarısında 1-0 geriye düşmüştük. Bizden daha iyi oynadılar demek istemiyorum ama oyunun ilk yarısında öndeydiler. Soyunma odasına giderken çok kızgındım. Soyunma odasında oyuncuları sert bir şekilde uyaracaktım. Şimdi Brezilya takımında oynayan iki oyuncu bu kararımdan vazgeçirdi ve sakin olmamı istediler. Sonra ikinci yarıda sonuca değiştirdik. Dünya Kupası'nda Brezilya, Türkiye'yi iki kez yendi ama çok zorlandı. Türkiye çok iyi oynuyordu. Güney Amerika futboluna benziyor oyun stilleri. Ne yaptıklarını tahmin etmek çok zor oluyor. Biz kaliteli bir takımız ama karşımızda da kaliteli bir takım var. Onlara saygı duyuyorum. Ama biz de başarılı olmak istiyoruz."
- "Portekiz ve Türkiye için zeminin bu kadar ıslak olması iyi değil. Aslında Türkiye ile Portekiz benzer şekillerde oynuyor. Almanya veya İtalya gibi takımlarla oynasaydık bizim için iyi olmazdı sahanın ıslak olması. Zeminin durumu hem bizi hem de Türkiye'yi aynı ölçüde etkiler."
- "Jose Marinho'nun Portekiz'in çeyrek finale çıkamaz şeklindeki açıklamasın neden yaptığını bilmiyorum. Belki çeyrek finale çıkmamız olanaksız derken bu kadar iyi oyuncularla çeyrek finale çıkamamak olacak şey değil demek istemiştir. Bu tür açıklamalar üzerimde baskı oluşturmuyor. Eğer elemeleri geçemezsek uçağa binip Portekiz'e döneceğiz ve hayatımız boyunca bununla ilgili görüşleri hep duyacağız."
- "Bizim 4-3-3 tecrübemiz var. Türk takımının oynadığı futbolu da oyuncularını da takip ediyoruz. Türkiye'nin çok mükemmel kaliteli olduğunu gördük. 2002 Dünya Kupası'nda hiç endişeli değillerdi. Herkes Brezilya'yı destekliyordu. Bu yüzden baskı altında oynayan taraf bizdik. Ama Türkiye çok iyi maç çıkarmıştı. Şimdi yarın (bugün) de yüzde 75 yük Portekiz'in üstende olacak. Beklenti olmadan oynamak kolay olur. Türkiye'nin videodaki performansından daha iyi bir performans sahaya koyacağını beklemeleri gerektiğini söyledim oyunculara."
- "Ben burada Portekiz milli takımının teknik direktörü olarak bulunuyorum. Şampiyona sonuna kadar mücadelemi sürdüreceğim. Nereye kadar gideceğimizi bilmiyorum. Portekiz adına konuşuyorum burada. Şampiyonadan sonra ne yapacağım beni ilgilendiriyor. Bu konudan şimdi bahsetmeyeceğim. Kararımı şampiyonadan sonra açıklayacağım. Şu anda hayatımız Avrupa Şampiyonası'nın etrafında dönüyor."
- "Başarılı olmak için bütün azizlerin hepsine adak adıyorum. Fatima'nın 7-8 tane biblosunu aldım. Burada yaşayan bir Portekizli göçmen de Fatıma'nın resimlerini verdi. Başka azizlerin de resimlerini gönderiyorlar. Bu beni çok etkiliyor. Portekiz'e gidip bana verilenleri kiliseye vereceğim. Çünkü evimde bunları koyacak yer yok. Bütün bunlar bir şeye inanırsanız dağları bile yerinden oynatırsınız hissine veriyor bana. Bana daha çok güven veriyor."
- "Şampiyona için UEFA en iyi hakemleri seçti. Ben Collina ile konuştum birkaç gün önce. Eğer hakemler iyi durumduysa fiziksel olarak UEFA'nın onlara 50-55 yaşına kadar izin vermesi gerekiyor. Her maçta hakemler hata yapabilir. Ben kızabilirim ya da Fatih Terim kızabilir. Sonuçta hepimiz insanız. Hem Avrupa'nın en iyi teknik adamları hem de en iyi hakemleri burada olacak."
- "Ronaldo şu anda sadece İngiltere'de değil dünyanın her yerinde en iyi oyuncu. Her zaman milli takımda da en iyi şekilde oynamasını istiyorum. Portekiz milli takımının Avrupa Şampiyonası'nı kazanacak bir takımın önemli oyuncusu olmasını istiyorum. Ben sadece şu anda yaptığını devam ettirmesini istiyorum. Daha fazlasını istemiyorum Ronaldo'dan."
PORTEKİZ SON ÇALIŞMASINI YAPTI
Bu arada Portekiz Milli Takımı yarın Türkiye ile oynayacağı maçın son çalışmasını yaptı. Maçın oynanacağı Cenevre Stadı'nda yapan Portekiz antrenmanın ilk 15 dakikasında basına görüntü alma izni verdi.
Brezilyalı teknik adam nezaretinde yapılan antrenmanda Türkiye maçının son provasının yapıldığı belirtildi.