Crazystudent moderatör
Mesaj Sayısı : 372 Yaş : 30 Nerden : Varlıkla yokluk arasındaki ince çizgiden Ruh hali : takımı : Hayvanı : Kayıt tarihi : 03/06/08
| Konu: Tom Felton:''Harry Potter Her Yaş Grubuna Hitap Ediyor!'' Perş. Ara. 04, 2008 7:15 pm | |
| Daha önce birinci bölümünü yayınladığımız Tom Felton ropörtajının ikinci bölümü de yayınlandı. Bu eğlenceli ve doyurucu ropörtajı aşağıda okuyabilirsiniz. - Alıntı :
- Evet, evet. Sonunda.
Güzel, güzel, güzel. Sonunda evet. Sanırım şey hakkında biraz tutarsızdım.. Oh, evet Draco’nun savunmasızlığı ve onun geçmiş yıllarda ortaya çıkmayan nasıl bambaşka bir yönü olduğu (Melez Prens’te). Açıkçası, derinlere inmek için ona gerçek bir şans verildi, öyle ki önceleri sinir bozucu, yapışkanın tekiydi. Ama sonra söylemeliyim ki sanki biraz daha kibar oldu ve ona verilen görevle nasıl mücadele edeceğine yumuşak bir yaklaşımla çözüm bulmaya çalıştı.
Ayrıca onun ailesi adına Voldemort için yapması gereken şeyi yapmayacağını da göreceğiz.
Kesinlikle evet. Tabiki. Ama tüm bunlar babasının gözündeki yeri için, gerçekten de öyle değil mi? Normalde bu kilitlenip kaldırılırdı ama şimdi kendini evin erkeği gibi hissediyor ve Malfoy Malikanesini temsil etmek istiyor, gerçekten, ve, evet, genç Harry’nin yaptığı şeylerden yapmıyor. Aynı karakterde değiller ve kesinlikle gerektiğinde sinirlerine hakim olamıyor.
Evet. Sence babasıyla aralarındaki nasıl bir ilişki?
Çok ilginç bir ilişki, aslında! Demek istediğim, çoğunlukla her derecede, babasını idol olarak alıyor. Eminim ki babasından çok korkuyor! O kesinlikle artık taşlaşmış. Rowling’in bunun hakkında ne söyleyeceğine dair fikirlerim var.
Evet. Aslında, o en saygın insan değil, ama bir de sebebi var. Çok farklı bir yetiştirilme biçimi var.
Doğru. Demek istediğim, emin olduğum bir şey var ki şu anda olduğundan daha farklı olma şansı yoktu. Kesinlikle o şekilde büyütüldü, eğer bu mantıklıysa tabi. Gösterime girecek olan filmde bence en uzak hedef yönetmen David Yates ve oturup bunun öncesinde konuştuk, ona bu korkunç şeyleri yaptırmak ve bazı kötü inançları kışkırtmak istiyoruz ama aynı zamanda -izleyiciler için ondan nefret etmek her zaman yaptıkları bir şey zaten, doğal olarak, ama aynı zamanda onun için o biçim üzülmelerini ve kendilerini onun içinde bulunduğu durumda düşünmelerini istiyoruz. Çünkü modern koşullarda eline bir silah verirler ve başkanı öldürmeni söylerler. Ama ona verilen görev, gerçekten, hiç de hazır olmadığı bir şey.
”Bunu yap yoksa aileni öldürürüz!” gibi aslında.
Kesinlikle, kesinlikle. Ve bu bir insanın içinde bulunabileceği zor zamanlardan biri, özellikle de bir çocuk için.
Evet, eminim ki. Ve filmlerin ilerleyişiyle birlikte yönetmen koltuğunda değişiklikler oldu. O yüzden eminim ki bu durum sadece senin oyunculuğunu etkilememiştir, role bakış açını da etkilemiştir.
Elbette, tabiki. Demek istediğim, gerçekten etkiledi.
Evet, biliyorum, Malfoy Malikanesi’nde bir tane sevimli sahne var. Onları ispiyonlamamayı seçtiği sahne. Bence o sahnede Harry’yi tanımamayı seçiyor.
Ya da Hermione’yi tanımamayı.
Evet, ileriye doğru karakteri hakkında ufak bir gizem var burada, gerçekten! Nerede olduğunu, kim olduğunu ve ne yaptığını tam olarak bilmediği bir yerde bence kesinlikle kendi içinde bir dışavurum yaşadı. Ve bunda muhteşem bir sahne var ki birini incittiğini duyup yıkılır ve tuvalete doğru koşar, artık onunla baş edemiyordur. Yine söylüyorum, yılışığın teki olduğunu düşündüğünüz birisinin diğer yüzünü görmek gerçekten de ilginç!
Tom ropörtajın devamında Harry Potter fenomenisinden ve hayranların tepkilerinden bahsetti. - Alıntı :
- Doğru. Biliyorsun, ayrıca J.K. Rowling’de sadece
zekice bir hikaye yaratmadı ama ayrıca bu inanılmaz, müthiş, sadece hayranların girebildiği bir dünya.
Biliyorum. Bu çok çılgınca! Bence hayran kitlesi kitaplar için de filmler için de en benzersiz şey. Her zaman beni şaşırtan şey her yaştan hayranın olması. Biliyorsunuz, ‘bir yaş grubu’ndan bahsetmek Harry Potter söz konusu ise yanlış olur. 5 yaşında da olabilirsiniz. Stüdyolara ve tanıtımlara gelen bir çok küçük çocuk gördüm. Ve 78 yaşında sete gelip Daniel’le tanışmak isteyen bir hayranı da gördüm. Çok garip, çünkü bir çocuk filmi olup olmaması konusunda çok ince ve belirgin bir çizgi var. Gerçekten de bir kategoriye girmiyoruz. Harry Potter her yaş grubuna hitap ediyor. Aslında herkes için film diye de tabir edebiliriz ve sinema severlerin fanatik yönünü ortaya çıkarmış gibi görünüyor. Demek istediğim, çok fazla deneyimden bahsetmiyoruz, ama, bulunduğum galalar Harry Potter hiç şüphesiz en çılgıncası olduğunu gösteriyor. (Gülüyor) Özellikle de Amerika’da!
Oh, evet. Ve bir hayran olarak kendini meşgul etmenin bir çok yolu var. Hikayeler var ve Harry Potter dünyası var…
Evet, gerçekten bir hayran olarak kendinizi kaybedebilirsiniz.
Diğer yandan bir sürü hayran hikayeleri, hayranların yaptıkları ve diğer şeyler var. Ama pek de Harry Potter’a yakın değil bazıları.
Hayır pek de değil. Hatta hiç değil. tabiri caizse ‘olmayan diğer dünya’ da diyebiliriz (gülüyor). Bu yüzden insanların kendilerini kaybetmeleri çok çok kolay oluyor.
İnsanların Draco ve Hermione’yi çift olarak yazdıkları hikayeler gördüm.
(Gülüyor) Endişe verici.
Pekala, öyleyse şunu dinle. Draco ve Harry’yi çift olarak yazdıkları hikayeler bile gördüm. Herşey var.
(Yine gülüyor) O daha da endişe verici! Hayır, yine, gerçeken insanların hayal güçlerinin var olmayan seviyelerde olduğunu düşünüyorum. Ve bu harika, daha önceleri kitap bile okumayan çocuklar şimdi yazar olabileceklerini hayal ediyor.
Doğru. Gerçektende.
Rowling gerçektende harika bir model oluşturuyor. Yardım edemem ama ondan harika şeylerin geleceğinden eminim. Bir çok insana ilham veriyor.
Dünyanın ilgilendiği bir serinin olması gerçektende harika. Hele de okumak için can atan hayranları varsa.
Evet, elbette. Ama tam olarak öyle değil. Eğer bu mantıklı gelecekse, bence yeni hikayeler, gerçekten, yeni fikirler çok iyi olur.
Evet, hakkaten. Ve tabiki, mini bir Harry Potter fenomenisi varmış gibime geliyor. Çünkü insanlar kitaplarla önceden olduklarından daha ilgililer.
İşte bu! Uzun lafın kısası, 7 kitabı da okudular ve okumak için bir şeyler daha bekliyorlar. Bence Rowling okur dünyasına tek elden ilham verip daha çok okumaya yönlendiriyor. Demek istediğim daha önceden kitap okuyan insanlar da var ama Harry Potter sayesinde kitaplara gömülmüş çocuk sayısını hayal bile edemiyorum.
| |
|